top of page
20200331_170510.jpg

Sjamanistische Massage

Massage is een goede manier om te ontspannen, spierknopen los te maken, de doorbloeding te stimuleren en om gifstoffen af te voeren. Energetische blokkades kunnen ook door fysieke massage worden losgemaakt en voor veel mensen is het een goede manier om uit het hoofd te komen en dus het contact met hun lichaam te herstellen. Sjamanisme is altijd verweven met mijn werk en in de massage door middel van het werken met de geesten en met name de element-geesten.
 

Klassieke Massage
 

Ik heb een opleiding in de Klassieke - ook wel Zweedse- Massage (met anatomie) afgerond bij Mood Massage Opleidingen. De Klassieke Massage is de meest bekende massage vorm en is de voorloper van de sportmassage.
De volgende technieken komen daarbij aan bod:

- Palpatie (voelend onderzoek)
- Intermitterend drukken (ontspanning en gewenning)
- Effleurages (strijkingen met olie)
- Petrissages (knedingen zonder olie)
- Fricties (zeer plaatselijke techniek)
- Schuddingen (ontspanning)
- Tapotages (activerend)

Een massage is normaal gesproken altijd de rug, benen en armen (incl. voeten en handen) maar je kunt dit altijd aanpassen naar gelang behoefte of klacht, ook kan ik masseren op basis van intuïtie en dus geef ik aandacht aan wat ik aanvoel. Soms maak ik gebruik van kruidenrook, edelstenen, kleur en het openstaan voor boodschappen die doorkomen tijdens de behandeling. Ook cupping  behoord tot de mogelijkheden.

20190715_214655_1563276464912.png

Voordelen van een massage
 

Iedereen associeert massage altijd met ontspanning, en natuurlijk is niets minder waar. Maar, er zijn meerdere voordelen te behalen met massage, ook ligt dit aan de vorm van de massage natuurlijk. Bij de Klassieke Massage hebben we het over het volgende:
 


- bevordert de doorbloeding
- diepe ontspanning
- verlaagt de bloeddruk
- maakt gespannen spieren los
- maakt spierknopen los
- verbetert het immuunsysteem
- afvoeren van afvalstoffen
- betere bewustwording en contact met het lichaam
- verbetert de slaap
- verdieping van de ademhaling
- afvoeren van overtollig vocht
- positief effect op de stemming (aanmaak van oxytine)
- daling van het hartritme
- betere doorstroom van levensenergie
- herstel van de elementale balans

 

Elementen-energieën

Een massage kan 30 minuten duren of 60
Tijdens de massage maak ik gebruik van de leiding van de geesten en werk ik samen met de element-geesten Aarde, Water, Vuur en Lucht. Zij vertellen mij de balans in het lichaam op fysiek en energetisch niveau en het kan zijn dat ik daarna, in overleg met jou, het element vraag om te komen helpen de balans weer te herstellen. Dit kan zijn in de vorm van:
- bewieroking
- besprenkeling met water of werken met ijs
- kaarsen
- werken met modder of aarde
Er gebeurt niks in overleg dus samen bepalen we wat nodig is om lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Praktische zaken

Een massage kan 30 minuten duren of 60 minuten, net waar jij behoefte aan hebt.
De massage kan klachtgericht zijn, bijvoorbeeld als je last hebt van je schouders besteed ik hier extra aandacht aan, maar kan ook algemeen ontspannend zijn of in combinatie met een sjamanistische heling-sessie. Ook een intuïtieve massage behoort tot de mogelijkheden.
Dit kun je van te voren aangeven. Ook geef je van te voren aan wat ik wel en niet mag masseren, of je ergens pijn hebt, of je chronisch ziek bent of andere zaken die relevant zijn voor mij om te weten voordat we starten met de behandeling.

De massage wordt in Haastrecht in mijn praktijkruimte gegeven en je hoeft zelf niks mee te nemen, hooguit wat kleding die je makkelijk aan en uit kunt trekken zoals een joggingsbroek. Van te voren krijg je een kopje thee en na afloop een lekker koud glas water.
Ik werk altijd hygiënisch, en zal tijdens de massage soms een vraag stellen over bijvoorbeeld de druk of de dingen die ik nodig acht maar misschien anders zijn dan je gewend bent, zoals fricties (druk geven op een knoop of peesaanhechting om de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen af te voeren); die soms nogal onverwachts kunnen zijn. Er is altijd een gedeelte aan gekoppeld waarbij ik de geesten aanroep en vraag ons te ondersteunen, evenals de elementgeesten.

30 minuten massage: € 45,- inc. btw* (enkel de rug, of rug, armen, benen in activerend tempo)
60 minuten massage: € 60,- incl. btw* (rug, benen, armen)
Prijzen zijn inclusief een 15 minuten anamnese(intake)gesprek op voorhand*

Voor interesse in een massage, stuur een bericht via het contactformulier. Ik stel je dan wat korte vragen over jouw verwachtingen en wensen en spreek een datum met je af.

bottom of page