top of page

Hypnotherapie

Hypnose, het spreekt tot de verbeelding en is ietwat mysterieus. Vele mensen kennen het wel van de showhypnoses van televisie - maar wist je dat het een zeer effectief middel tot het oplossen van specifieke problemen is? Net zoals in het sjamanisme maakt hypnose gebruik van trance, we kunnen daarom ook zeggen dat hypnotherapie eigenlijk sjamanisme is, in een modern jasje gestoken en voorzien van kaders en structuur. Zo bied ik mijn hypnosessies ook aan, soms in combinatie met sjamanisme, soms ook gewoon als los programma. Hypnose werkt met het onderbewuste, iets wat in de reguliere psychologie en psychiatrie weinig aan bod komt. Nog vaak is Cognitieve Gedragstherapie de gangbare manier van behandeling, maar wat als dit niet werkt of als het onduidelijk is waar het probleem vandaan komt? Hypnose en dus ook trance, kan tot die kern doordringen en de wortel van het probleem blootleggen. Van daaruit kunnen we met nieuwe informatie verder met jouw helingsproces.
 

92189080_2498691643678551_4490621099490410496_n.jpg

Hypnose is dus uitermate geschikt voor het opsporen van problemen die in het onderbewuste liggen, net zoals sjamanisme richt het zich op onze dieper liggende structuren, programma's, ervaringen, emoties en overtuigingen.
De volgende problemen en situaties lenen zich goed voor hypnotherapie:

- het afleren van bepaald gedrag
- stoppen met roken
- afvallen
- slaapproblemen
- stress
- pijnklachten
- depressieve gevoelens
- angstklachten
- zelfvertrouwensproblemen
- emotiefobie
- klachten waarvan de oorzaak onduidelijk is


 

Hoe werkt het?

Wanneer je denkt dat hypnotherapie iets voor jou kan zijn, in combinatie met sjamanisme, kan je een intake aanvragen.
We hebben dan een intakegesprek waarin je me vertelt waar je in jouw leven tegenaan loopt, en hebben we een zogenaamde pre-talk: dit is een gesprek om misvattingen over hypnose uit de wereld te helpen en je goed uit te leggen wat we gaan doen. Hypnotherapie is gebaseerd op een vertrouwen tussen cliënt en therapeut en ik wil de tijd nemen om je op je gemak te stellen om dit vertrouwen te krijgen. Ook geef ik je uitleg over het brein en het onderbewuste zodat je ook begrijpt wat we gaan doen.
Daarna doen we wat ontvankelijkheidstests om te zien hoe gemakkelijk het voor jou is om in trance te geraken zodat ik een beetje kan inschatten hoe we de hypnosessie vorm gaan geven.
Tijdens de hypnosessie wordt er gebruik gemaakt van trance inducerende methoden, die kunnen verschillen naar behoefte en wat jij prettig vindt. Je zal nooit tegen je zin in iets kunnen doen, dit leg ik ook uit in de pre-talk, en tijdens de hypnosessie geef ik dus nieuwe suggesties ter herprogrammering die aansluiten op jouw dieperliggende waarden en wie jij bent. Dit bespreken we uiteraard ook vooraf.
Na de hypnosessie bespreken we hoe je het ervaren hebt en plannen we of een volgende sessie in of kijken we wat er hierna nodig is, naar jouw behoefte en in mijn inschatting.

Wil je meer weten of meteen een afspraak maken?

Stuur dan een berichtje via het contactformulier!

 

Intakegesprek en pre-talk (ongeveer 1,5 u): €25,00 en altijd vrijblijvend

Hypnosessies prijs: € 73,50 per uur incl. btw, meestal duurt de daadwerkelijke sessie 1,5 uur incl. nagesprek

 

Mijn hypnotherapie-opleiding en ervaringen kun je lezen onder het kopje "over mij"
 

bottom of page