top of page

Sjamanistische Heling

Het sjamanisme gaat over balans te herstellen in jezelf, tussen jou en anderen en de wereld om je heen.
Een sjamanistische levenswijze erkent dat alles bezield is en een bewustzijn heeft, hoewel anders dan dat van ons. We erkennen daarom ook dat wij meer zijn dan enkel een lichaam van vlees en botten. Dat er een ziel, geest en er niet-fysieke lichamen bestaan. Dit vind je in verschillende religieuze culturen over de gehele wereld terug; we zijn een samenhang van verschillende onderdelen en energieën die met elkaar in verbinding staan en op elkaar inwerken. We zijn een holistisch wezen, we zijn meer dan ons lichaam, meer dan ons brein. We erkennen in het sjamanisme dat er meer is dan het oog kan zien of de wetenschap (nu) kan vaststellen.

Sjamanistische heling gaat over het herstel van de balans tussen verschillende delen van onszelf en over het werken met de geesten (helpers). De energie die verdicht is tot pijn, ongemak en andere ziekten wordt binnen het traditioneel sjamanisme bezien als een geest waarmee de sjamaan contact kan maken. Daarmee kan zij ook vragen of de ziekt het lichaam wil verlaten.

 

IMG_20220130_134013_636.jpg

Een helingsessie kan verlichting bieden bij problematiek op verschillende gebieden, zowel psychische problematiek, emotionele als lichamelijke klachten. Vaak komen mensen naar mij als andere wegen niet (voldoende) gewerkt hebben of in combinatie met een regulier traject om het sjamanisme als extra ondersteuning hiervan te willen inzetten.
Ik ben dus geen vervanging voor een dokter of psychiater, en zal je ook zeker doorverwijzen als ik vind dat dit nodig is of als ik denk dat ik niet de juist persoon ben voor jou. Daarnaast werk ik (nog) niet met zware problematiek zoals kanker, intensieve psychische stoornissen of depressies. Ik werk bijvoorbeeld wel met overmatige spanningen, vervelende aandoeningen zoals eczeem, allergieën, huidklachten, moeite met slapen, burn-out, pijnklachten, astma, spanningsklachten en vermoeidheid.
Een helingsessie zal niet alleen mogelijk de oorzaak van de klacht wegnemen maar werkt ook door op tal van andere processen die ermee verbeterd kunnen worden.

voorbeelden van klachten:

- fibromyalgie
- gegeneraliseerde angsten
- depressieve klachten
- allergieën en andere overgevoeligheden
- onzekerheden en het ontbreken van persoonlijke kracht

- chronische ontstekingen
- huidziekten
- menstruatieklachten en hormonale disbalans
- verlaagde weerstand
- trauma
- astma

Sjamanistische heling kijkt op holistische wijze naar de mens en met name naar de oorzaak van de klacht, en kan een goede aanvulling zijn op een bestaande behandeling bij de arts of psycholoog en is volkomen veilig. Vaak bestaat een heling uit een ritueel, of rituelen over een langere periode, waarin samengewerkt wordt met de helpende geesten, van mij en van jou in combinatie met energiewerk. Vaak zijn dit voorouders, in het geval van vrouwenwerk: voormoeders.

Ik kijk in helingswerk naar een aantal dingen:

- energieblokkades in de levenskracht en energiecentra (vergelijkbaar met chakra systeem)
- psychische of emotionele oorzaken zoals oud zeer, trauma
- balans mannelijke/vrouwelijke energie
- blokkades in persoonlijke kracht
- problemen in de voorouderlijn
- aanwezigheid van destructieve programma's (vloeken)
- aanwezigheid van entiteiten/lifters/zware energieën/parasieten etc.


Wat ik dan kan doen is:

- Extractierituelen
- Energieblokkades in de levenskracht opnieuw laten doorstromen

- Traditionele helingsmethode 'Wolf-medicine'
- Oud zeer loslaten door middel van rituelen
- Samenwerken met specifieke geesten
- Samenwerken met de kracht van krachtplaatsen
- Massage
- Elementen-heling
- Verwijderen van energetische 'programma's' en vloeken
- Balans herstellen tussen mannelijke en vrouwelijke energie
- Openen van de Witte Weg
- Individuele Rite of the Womb (Baarmoederheling)
- Heling voormoederlijn
- Opschonen energetische koorden/ verbreken van energetische contracten
- Lotsdraden beïnvloeden (verleden-heden-toekomst)
- Werken met archaïsche symbool-sleutels
- Hypnose sessies
- Werken met energetische hulp van plantgeesten in de vorm van flower-essences en plantextracten (geen psychoactieve middelen) en steengeesten


Vaak bestaat de behandeling uit een combinatie van een aantal van bovenstaande methodes

IMG_20201117_141132_008.jpg
IMG_20210122_132608_736.jpg

Dit klinkt misschien zweverig maar in de praktijk is het vaak heel logisch, laagdrempelig en down-to-earth. Je krijgt ook vaak iets mee van mij, een amulet, of een oefening die je thuis kunt doen of een ander voorwerp om zelf verder te werken aan herstel.
Een sessie duurt meestal 1,5 uur, vaak vraag ik vooraf even of we kunnen bellen over wat er scheelt. Uiteraard is en blijft alles strikt vertrouwelijk, tenzij jij of een ander persoon in levensgevaar is. Soms doe ik er naast of later nog wat voor jou in mijn eigen tijd, zoals dat ik je meeneem in dagelijkse helingsrituelen.
Vaak worden er meerdere sessies gedaan, dit hangt af van de zwaarte van de klachten. Soms zijn de sessies snel opeenvolgend, soms duurt het hele proces een half jaar.

Intake - 30 min:
Gratis

Online/ Afstands- Helingsessie - 60 min:
€ 73,50 incl. btw

Helingsessie in de praktijk in Haastrecht - per 60 min:
€ 73,50 incl. btwMocht je interesse hebben, stuur dan een mailtje of bel even met me om er gewoon eens over te hebben of ik wat voor je kan betekenen.
Intakes zijn altijd op donatiebasis. Indien je geen geld hebt maar toch hulp nodig hebt; stuur dan toch een bericht, er is altijd wel iets te regelen.

Geluk en voorspoed gewenst: witte wegen!

bottom of page