top of page

Energetische Behandeling

Een energetische behandeling is een behandeling op basis van een bepaalde klacht, die ik probeer te verlichten of zelfs genezen door middel van handopleggingen (Reiki en/of Magnetiseren). Het is een specifieke manier om in het energetisch lichaam blokkades op te heffen en energie toe te voegen. Deze energie is de levenskracht, die alle levende wezens, mens en dier, bezitten en in verbinding staat met de Hemel en de Aarde. Ik ben als het ware, een hol bot, waardoorheen deze energie ongehinderd door de cliënt kan stromen en die er voor zorgt dat het zelfhelend vermogen van de cliënt wordt geactiveerd.
 

20200331_110330.jpg

Een energetische behandeling werkt in op het energetisch lichaam en daarmee ook op het fysieke lichaam en op de geest. Wij zijn niet enkel ons lichaam, we zijn een holistisch wezen waarbij alles met elkaar in verbinding staat.
De behandeling is geen vervanging voor de behandeling voor een arts, maar kan wel een aanvulling zijn of de genezing bespoedigen. Ga dus bij ernstige klachten eerst naar je huisarts toe en laat je onderzoeken!

Deze klachten zijn geschikt om te behandelen met deze energetische methode:
- longklachten
- pijn, chronische pijn
- menstruatieklachten/ hormonale disbalans
- stress, spanning
- klachten aan het bewegingsapparaat en de spieren
- vermoeidheidsklachten, energiesysteem
- huidklachten

- Slaapproblemen
- hoofdpijn


Behandeling is vaak niet mogelijk indien:
- je zwanger bent
- je hartklachten hebt of een pacemaker
- je leukemie hebt of een auto-immuunziekte
- je last hebt van een ernstige psychische stoornis
- onder de 18 jaar bent en geen toestemming van je ouders hebt
neem contact op als je hier last van hebt om te kijken wat de mogelijkheden zijn

 

Magnetiseren, is een vorm van handoplegging, waarbij de handen vaak net boven het lichaam zweven. Reiki is eenzelfde soort methode waarbij de handen ook op het lichaam gelegd kunnen worden.
Al ver voor onze jaartelling is deze manier van genezen bekend bij onder andere de Indiase cultuur, Egyptische culturen maar ook in de christelijke religie. Het waarnemen en werken met energie en het energetisch veld rondom mensen, dieren en planten is oeroud.
Deze energie, de levensenergie (soms ook wel prana, önd, chi, kundalini, Reiki genoemd), komt uit de Kosmische Bron en geeft voeding en leven aan alles in en rondom ons. Zo voedt ze ook ons lichaam, stroomt ze door en rondom ons lijf en voorziet het van energie tot in de kern van alle cellen. Omdat onze geest niet losstaat van het lichaam voedt de levenskracht ook onze geestelijke processen, onze emoties, onze gedachten en onze ideeën; die aanwezig zijn in het energieveld rondom ons. Alles leeft, trilt en heeft een bepaalde frequentie op de schaal van het leven. Wij zijn een ontvanger en kunnen dus met deze energieën uitwisselen door ons op hen af te stemmen.
Deze energieën zijn altijd zoekend naar balans. Ook in ons lichaam en in ons energetisch veld. Soms kan de balans dusdanig verstoord zijn, dat we ziek worden. Het kan dan helpen om het energetisch lichaam weer in balans te brengen zodat het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd kan worden.
Ziekte kan op energetisch gebied ontstaan, bijvoorbeeld door een ongeluk, maar ook door onprettige ervaringen die geestelijke of fysieke pijn veroorzaakten en zich als een blokkade in de energie-doorstroom van het lichaam gaan gedragen. Sommigen van deze blokkades merk je op omdat je moe bent of pijn hebt, zoals bijvoorbeeld continue hoofdpijn of slaapproblemen.
Het is de taak van de energetisch behandelaar om in de behandeling deze blokkades op te heffen en de doorstroom van energie te verbeteren door levensenergie van de Bron toe te voegen aan het lichaam daar waar de energie verminderd is.

Persoonlijk werk ik met de volgende lichamen in deze behandeling:
- het mentale lichaam
- het emotionele lichaam
- het etherische lichaam

- het fysieke lichaam
(*voor het fysieke lichaam verwijs ik je ook naar de massage-pagina)

Daarnaast werk ik met de volgende energiecentra:
- Buikcentrum *
- Hartcentrum *
- Derde-Oogcentrum
*
(*traditioneel siberisch sjamanistisch)

of
- De 7 Chakra's 

Intake

Voordat we een sessie inplannen, of voorafgaand aan de sessie, hebben we een intakegesprek. Ik stel dan wat vragen over jouw geestelijke en fysieke gezondheid en voor welke klachten je komt. Zo heb ik meer inzicht in de mogelijke energetische oorzaken en achtergrond. Uiteraard blijft dit alles strikt vertrouwelijk; ik heb geheimhoudingsplicht. Ook leg ik je uit wat je van de behandeling kunt verwachten en kun je zelf aangeven wat je wel of niet prettig vindt.

 

De behandeling

De behandeling zelf geschied op een behandeltafel zoals bij massage. Ik zorg dat
je warm en goed ligt. Vervolgens behandel ik het energetisch veld met de handen
net boven jouw lichaam. Ik raak je dus niet aan (dit kan wel het geval zijn bij fysieke klachten) en
je kunt je kleding gewoon aanhouden. Je kunt daarbij een prettige warmte ervaren die vanuit
mijn handen komt. Ook kan je in slaap vallen, wat geen probleem is, en kan je soms beelden
of gevoelens hebben die de behandeling opwekt.
Ik reinig en verwijder blokkades, zet kleuren in het energieveld en sta open
voor aanwijzingen van mijn helpers. Soms maak ik gebruik van hulpmiddelen,
zoals:

- de sjamanistische drum
- een sjamanistische ratel
- een pendel
- een sjamanistische spiegel
- stenen (edel- maar ook 'gewone' stenen)Na afloop bespreken we de behandeling, die een half uur of een uur duurt, en kijken we voor een mogelijke vervolg afspraak. Meestal zijn, net als bij massage, drie behandelingen nodig om alles goed te doen doorstromen en ale blokkades te verwijderen, soms is het te heftig om alles in één keer te doen omdat er dan teveel loskomt. Maar vaak komen we bij één ook al een heel eind, daarnaast is het gewoon ook heerlijk ontspannend om de behandeling te ondergaan.

 


Behandeling:

Intake: €27,00 incl. btw

60
min:83,50 incl. btw

Bij interesse, stuur me een mailtje via het contactformulier, dan plannen we een sessie in


 

20210501_214959_1619898714263.png
bottom of page